Sveriges chanser att nå VM

Min tippade kvalgrupp slog inte inte in, men jag tycker ändå att Sverige fick en hyfsat bra grupp. Det är klart att om jag sneglar på grupp 2 (Grekland, Israel, Schweiz, Ungern, Lettland & Luxemburg) så är det en grupp som jag gärna sett att vi varit i.

Lars Lagerbäck vill dock hissa varningsflagg för Ungern, Albanien & Malta. Varför då undrar jag? Självklart ska man aldrig underskatta ett lag (det är bara otroligt korkat), men varför känner Lagerbäck (och många andra svenska tränare) ett så starkt behov av att dämpa våra förväntningar? Tror vi mindre på Sverige i dessa matcher? Inte en chans. Det låter som en halvknackig helgardering för att kunna förklara ett ev. poängförlust.

Roland Andersson går mot strömmen här och ser fram emot att möta Ungern.

Jag tror att Sverige klart fixar att kvala till VM. De kommer att ta poäng mot Portugal hemma, vinna hemma mot Danmark och ta poäng borta. Det tillsammans med stabila matcher mot övriga nationer gör att Sverige kommer att vara i VM när kvalet är slut.

Lämna ett svar

(*) Required, Your email will not be published