Lag vill inte möta Sverige i gruppspelet

Ikväll avgörs det vilka lag som Sverige kommer få möta i gruppspelet i Europeiska mästerskapet i fotboll nästa sommar. som vi tidigare skrivit är Spanien och Holland toppseedade och ska lottas in i grupperna B och C. Sedan tidigare är även värdnationerna Polen och Ukraina inplacerade i Grupp A respektive D.

Övriga tolv lag ligger blandade i tre olika skåla  där en från varje skål ska in i varje grupp. Lagen som ligger i samma skål kan därför inte möta varandra i samma grupp. Sverige ligger i skål nummer 3 tillsammans med Kroatien, Grekland och Portugal.

Nu inför lottningen har Aftonbladet gjort en undersökning bland reportrar från de 12 lag som vi har chans att få möta i gruppspelet. Denna undersökning visade att hela 8 av 12 länder helst inte spelar mot oss i gruppspelet. Ett av dessa lag är bland annat England, som vann mötet med Sverige för några veckor sedan. Dock var detta lagets första vinst mot de gul-blå sedan 1968 vilket är ett tecken på att Sverige faktiskt är ett starkt lag inom fotboll. Många reportrar är dock eniga om att Svenska landslaget spelar bättre utan Zlatan vilket har varit en snackis inom fotbollssverige den senaste tiden.

Ikväll klockan 18:00 lottas grupperna och du kan se sändningen på TV4.

Lämna ett svar

(*) Required, Your email will not be published