Fotboll i sommar

Fotbollsälskare brukar ofta börja sakna fotboll och allt runtom sporten i mitten på juni. Champions League brukar avgöras i slutet på maj eller i början på juni och därefter tar all fotboll i Europa slut. När det då är ett så kallat mellanår, där det inte spelas ett mästerskap, kan saknaden bli stor. Världsmästerskap i fotboll spelas vart fjärde år, likaså Europamästerskapet. Det innebär att om EM spelas 2016, så spelas VM 2018. Detta medför att fotbollsälskare får inget mästerskap att glädjas åt vartannat år.

På lite samma sätt är det inom många andra sporter. Inom handbollen däremot så är det alltid antingen ett världsmästerskap eller Europamästerskap som spelas varje år. Tidigare i år spelades handbolls VM (som återkommer under 2019) och nästa år är det dags för EM.

Däremot finns ändå en del fotboll dessa somrar. Denna sommar kan man följa det unga landslaget och deras väg mot ett guld i U21 EM. För ca två år sen tog man guld i samma mästerskap och i år ska man försöka försvara guldet. Man kan även följa dam-EM i Holland, som startar 16:e juli och avslutas den 6:e augusti. Detta är den tolfte upplagan av Europamästerskapet.

Lämna ett svar

(*) Required, Your email will not be published