Sveriges sista EM-uppladdning

Inför stora mästerskap såsom VM eller EM är det inte ovanligt att landslag söker upp varandra för att spela träningslandskamper. Oftast handlar det om lag som är med i mästerskapet och då tränar mot lag som inte ska vara det, vilket ger ett positivt utbyte för bägge parter. För laget som ska spela mästerskap är det ett mycket bra sätt att få truppen att bli samspelt på, medans det andra laget får chansen att sätta sin trupp på prov mot ett oftast starkare lag. Nu med knappa två månader kvar till EM i Frankrike kommer det svenska landslaget att spela två landskamper för att värma upp sig ordentligt. Bägge dessa kommer ske på hemmaplan och motståndet blir inga mindre än Slovenien och Wales.

Sverige – Slovenien 30 maj
Senast som det svenska landslaget ställdes mot Slovenien var år 2008, då man spelade en träningslandskamp inför sommarens europeiska mästerskap. Matchen slutade 1-0 till Sverige på hemmaplan och detta är enligt Svenskfotbolls arkiv den enda gång som lagen tidigare har mött varandra.

Sverige – Wales 5 juni
Wales har Sverige däremot spelat mot flera gånger tidigare, där det första mötet skedde under VM 1958. Detta möte slutade oavgjort och efter det har samtliga fem möten slutat med svensk vinst. Det senaste mötet skedde under våren 2010 och resulterade i en 1-0 vinst på bortaplan. Det vinstgivande målet sköts in av Johan Elmander i den 43:e minuten.

Skulle du vara intresserad utav att se någon av dessa matcher på plats finns biljetter att köpa på Ticnet.

Lämna ett svar

(*) Required, Your email will not be published