Pellegrini ny tränare i Real Madrid

Nu är det klart med vem som blir den nya tränaren i Real Madrid. Det blir den femtiofemårige Manuel Pellegrini som senast tränade Villarreal. Han kommer att presenteras på hemmaarenan Santiago Bernabéu idag, tisdagen den 2 juni. Pellegrini har under sina fem år som tränare för Villarreal lyckats föra laget till toppen både inom Spanien och internationellt. Villarreal vann semifinalen i Champions League 2006 och årets säsong slutade med en femteplats i Primera División och avancemang till Europa League, före detta UEFA-cuppen. Nu återstår bara att se vart han för Real Madrid när han tar över rodret där.

Samtidigt som Real Madrid får en ny tränare får de också en ny president. Florentino Perez blev i måndags vald som nygammal president för laget. Perez satt som president mellan 2000 och 2006 och nu har han alltså återigen blivit vald. Han är känd för att ha gjort Real Madrid till klubben för ”Los Galacticios” genom att värva storstjärnor som Zinedine Zidane, Ronaldo och David Beckham. Rykten säger att även svensken Zlatan Ibrahimovic är på väg till Real Madrid, men än så länge har inte ryktena kunnat bekräftas. För dig som är intresserad av odds fotboll kommer det att bli spännande att följa Real Madrids framtid, med ny tränare och ny president kommer de garanterat att bli farliga.

Marängernas historia
Real Madrid grundades 1902 och har ända sedan 1929 spelat i den högsta divisionen i Spanien, La Primera División. De är kända för sitt helvita matchställ och kallas därför ofta för namn som Los Blancos (de vita) eller Los Merengues (marängerna) i media. Klubben spelar sina hemmamatcher på den femstjärniga Santiago Bernabéu stadion med plats för hela 80 000 åskådare. Under 1950-talet hade Real Madrid sin mest framgångsrika period. Då vann de Europacupen för mästarlag hela fem gånger i rad mellan år 1956-1960. På senare tid har laget kommit tillbaka igen. 1998 vann Real Madrid för första gången sedan 1966 Champions League och bedriften återupprepades både 2000 och 2002. Numera har många av världens stora fotbollsstjärnor spelat för Real Madrid.

Bwin sponsrar Real Madrid
Är du fotbollsintresserad och dessutom sugen på att ta del av odds fotboll så är det en bra idé att skapa en användare på spelbolaget Bwin. Bwin är nämligen huvudsponsor för Real Madrid. Det gör att de kan erbjuda sina användare unika upplevelser som speciella hedersplatser under matcherna, besök i Bwin logen, guidade visningar på stadion eller de bästa sittplatserna nära fotbollsplanen. Under bortamatcherna kan gästerna få följa med i fotbollsstjärnornas flygplan och få deras autografer på 10 000 meters höjd.

1 comment

  1. Pingback:Pellegrini ny tränare i Real Madrid | Zlatan Ibrahimovic Fansite

Lämna ett svar

(*) Required, Your email will not be published