Fotbollsyra i England

Fotboll är en sport som finns i nästan alla världens länder. På många ställen finns det mängder av olika klubbar och lag som man kan vara med i och flera av dessa tävlar mot varandra i speciella ligor. I England är fotboll någonting som intresserar en mycket stor skara människor och här finns även flera av världens främsta klubblag. Premier League är för många fotbollsfantaster ett välkänt namn och är den högsta ligan inom engelsk fotboll. Här deltar varje år tjugo olika ligor i ett spel som pågår från augusti till maj månad. Under denna period möts samtliga lag på hemma- och bortaplan, vilket ger sammanlagt 38 matcher för vardera lag.

Trots att ligan endast består av engelska lag så vill supportar från hela världen ha möjligheten att se matcher från Premier League. Här i Sverige är det Viasat som sköter sändningarna och du kan dessutom spela på matcherna hos flera stora spelbolag. Man kan då spela på antingen vem som vinner en specifik match eller vilket lag man tror tar hem hela turneringen. Under åren som gått sedan turneringen startade 1992 så har endast fem olika lag lyckats plocka hem titeln och den som gjort det flest gånger hittills är Manchester United.

Att göra bra ifrån sig i denna liga är inte bara ett intyg på att man är ett av Englands främsta klubblag, utan även att man är en av Europas främsta. De tre högsta placerade  lagen i Premier league kvalificerar sig nämligen direkt för att få vara med och spela i Champions League, där endast de bästa av de bästa får spela.

Lämna ett svar

(*) Required, Your email will not be published