Damerna kvalar vidare

Om ett par dagar så drar det svenska damlandslagets kval till fotbolls-VM igång på nytt efter ett sommaruppehåll. Laget har då tre matcher kvar att spela innan de vet säkert om de kommer ta sig hela vägen till VM i Kanada eller ej. Hittills har man spelat sju matcher som samtliga resulterat i vinst. Dessutom har man endast släppt in ett enda mål, vilket ger laget en fantastisk målskillnad.

Den match som ligger närmast på schemat är en bortamatch mot Polen som äger rum på torsdag. Matchen spelas i Gdansk och förhoppningsvis kan även denna ge bra poäng. När lagen möttes på svensk mark under förra hösten vann Sverige med 2-0 efter att Caroline Seger och Charlotta Schelin gjort varsitt mål.

I september väntar sedan två hemmamatcher mot Bosnien-Hercegovina och Skottland. En vinst mot Skottland som ligger hack i häl i tabellen är för en söker VM-plats väldigt viktig. Bägge dessa matcher kommer att spelas på Gamla Ullevi och biljetter till dessa finns att köpa via Svenska Fotbollsförbundet. Att se fotboll på denna nivå när den ändå sker på hemmaplan kan vara mycket roligt, även om man kanske inte är så insatt i damfotbollens värld.

Lämna ett svar

(*) Required, Your email will not be published