CL-final mellan spanska rivaler

Härom veckan så gick finalen i Champions League av stapeln på Estádio da Luz i Lissabon, Portugal. Årets säsong, som var den 59:e i raden, innehöll tuffa möten mellan totalt 76 lag som genom kval eliminerades ner till 32 lag som fick vara med i själva slutspelet. Genom mängder av play-off möten eliminerades lagen ett i taget tills att det till slut endast var de två spanska lagen real Madrid och Atlético Madrid kvar. Detta var den allra första finalen någonsin med två lag från en och samma stad, vilket gjorde att det redan innan matchen fanns en hård rivalitet i luften.

Diego Godín var den spelare som gjorde matchens första mål och tog ledningen för Atlético. Länge skedde inga fler mål, men mot slutet av matchen kom real igen och dominerade. Det hela började med att Sergio Ramos satte bollen i mål efter en hörna. En stund senare kunde Gareth Bale nicka in bollen tack vare ett mycket snyggt framspel av övriga spelare. Trax därpå kunde även ersättaren Marcelo få stråla på plan och sätta bollen i mål.

Matchen avslutades med en straff av Ronaldo i slutminuten som satte målsiffran 4-1. Real Madrids stjärnspelare blev även den som gjorde flest mål under hela turneringen (17 stycken). På en andraplats hittar man Zlatan Ibrahimovic som för sitt PSG satte bollen i mål 10 gånger innan man åkte ut i kvartsfinalen mot Chelsea.

I klippet nedan kan du se hela matchen och uppleva alla mål och den glädje som fanns på läktaren på nytt.

Lämna ett svar

(*) Required, Your email will not be published